توان افزایی اقتصادی زنان روستایی و عشایری

بانک کشاورزی در راستای رسالت خود در چهارچوب تحقق اهداف توسعه پایدار با هدف کاهش سطح و عمق فقر در جامعه روستایی و ایجاد اشتغال مولد در روستا و تولید روحیه تلاش و کار در جامعه روستایی و همسو با سیاست های دولت اقدام به اجرای طرح زینب کبری (س) و پرداخت تسهیلات با شرایط آسان به زنان سرپرست خانوار کرده است.
با اجرای طرح حمایت از زنان سرپرست خانوار روستایی و ایجاد اشتغال مولد برای آنها، اقدام موثری در جهت اجرای سیاستها و برنامه های توسعه و فقرزدایی دولت انجام شد. طی سال ۹۵ بیشترین تسهیلات پرداختی در قالب طرح حضرت زینب کبری (س) در استانهای چهارمحال و بختیاری با ۲۶۶ میلیون ریال، استان کردستان با ۲۰۰ میلیون ریال و استان مرکزی با ۱۹۵ میلیون ریال بوده است. همچنین در سال ۹۵ در ۱۰ مدیریت استانی بانک کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۷۸۶ میلیون ریال تسهیلات طرح زینب کبری (س) به زنان سرپرست خانوار پرداخت شد.
یکی دیگر از اقدامهای مثبت بانک پرداخت تسهیلات در قالب بند ج تبصره ۱۶ قانون برنامه و بودجه سال ۹۴ با محوریت بحث اشتغال زایی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی است که نقش بسزایی در حمایت از جامعه بانوان به ویژه زنان روستایی و عشایری داشته است. تسهیلات پرداختی در قالب سرفصل اشتغال زایی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی طی ۹ ماه نخست سال ۹۵ بالغ بر ۲۲۷ میلیارد و ۸۳۰ میلیون ریال بوده است. بیشترین تسهیلات پرداختی در استان های خوزستان با ۲۴ میلیارد ریال، فارس ۲۱ میلیارد ریال، اصفهان ۱۸ میلیارد ریال و خراسان رضوی با ۱۴ میلیارد ریال بوده است.
از اقدام های بسیار مفید و موثر در زمینه توان افزایی اقتصادی زنان و دختران روستایی و عشایری اجرای طرح مشترک بانک و صندوق بین المللی توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (ایفاد) است. این طرح به عنوان یک طرح ملی از مجموع طرحهای اقتصاد مقاومتی نیز شناخته شده است. به موجب این طرح، تسهیلاتی به گروههای خودیار پرداخت میشود و نکته حائز اهمیت، شرکت مشتاقانه زنان مناطق روستایی و کمتر برخوردار به میزان بیش از ۹۴ درصد است که معرف اهمیت این بانک در میان لایه های اجتماعی خود است. طرح ایفاد در حال حاضر در بیش از ۱۵ استان کشور عملیاتی شده و به عنوان یک برنامه با بهترین رویکردهای جهانی نیز به ثبت رسیده است.

 

 

منبع: ماهنامه پیام مهر، شماره ۱۴۵، آبان ۹۶